Nieuws

PosadMaxwan, Arcadis en Berenschot winnen vier raamcontracten ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het consortium waar wij samen met advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en onderzoeks- en adviesbureau Berenschot deel van uitmaken won recent alle vier raamcontracten voor beleidsadvies- en ingenieursdiensten (BADI-3) voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het ministerie schat de totaalwaarde van de contracten op ongeveer 69 miljoen euro per jaar. De looptijd van de raamovereenkomsten is drie jaar, met de mogelijkheid om het één keer een jaar te verlengen.

Omdat het om een groot volume gaat met veel verschillende kennisgebieden heeft het consortium ook partners gevonden. Deze partners zijn: Bax & Company, Horvat & partners, Generation.Energy, Significance, Nestra BV, Omniplan, Procap, Ipsos I&O en EMMA.

Het ministerie wil ruimte creëren voor verbetering van Nederland. Naast bijvoorbeeld goede bereikbaarheid en waterveiligheid, streeft het naar een land met schone lucht, een gezonde bodem en schoon water. Ook zet het ministerie in op het zoveel mogelijk hergebruik van materialen en zorgvuldige inzet van grondstoffen. Het consortium krijgt als taak om dat beleid te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan projecten, programma’s en het voorbereiden van beslisinformatie voor besluit- en beleidsvorming.

Per contract zijn zeven consortia geselecteerd. De raamovereenkomst geldt voor de hele bestuurskern van het ministerie, Staf Deltacommissaris, het KNMI, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, de Nederlandse Emissieautoriteit en delen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, waarbij de focus ligt op de dienstverlening aan de vier directoraten-generaal van IenW.

“Als stedenbouwkundig bureau vinden wij het fantastisch om via onderzoek, strategie, ontwerp én uitvoering bij te dragen aan nieuwe ruimtelijke antwoorden voor het Nederland van morgen.”