Nieuws

#bewegendestad - Mobiliteitsgids

Bij deze presenteren wij met trots onze mobiliteitsgids! In de afgelopen weken publiceerden we vijf blogs over één van de hoofdthema’s van PosadMaxwan: de #bewegendestad. Alle blogs zijn nu gebundeld in een gids vol ideeën en inspiratie over mobiliteit vanuit een ruimtelijk perspectief.

Voor een optimale leeservaring raden wij aan de gids te downloaden en het document te openen in de Adobe Reader-app. 

De bewegende stad: een stad in beweging waarin je komt waar je moet zijn, en waar beweging ook bijdraagt aan de levendigheid en reuring. Steeds vaker zien we die beweging tot stilstand komen in steden waar door de veelheid aan mensen en het gebrek aan ruimte het systeem niet meer past. Op andere plekken zien we juist dat de ruimte geen probleem is, maar dat de manier waarop het mobiliteitssysteem benut wordt andere ontwikkelingen in de weg gaat zitten. Daarbij komen opgaven zoals de klimaatadaptie, circulariteit, leefbaarheid en gezondheid in het gedrang, terwijl dat opgaven zijn waar we liever vandaag dan morgen aan werken.

We gaan in de gids aan de hand van vijf hoofdstukken over uiteenlopende mobiliteitsaspecten dieper in op de vraag hoe we ruimte kunnen creëren voor de verschillende stedelijke opgaven, zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid. Veel inzichten in mobiliteit, stedelijkheid en transities uit de projecten van PosadMaxwan hebben een plek in deze gids gekregen. Van alles komt voorbij: van de parkeernorm tot flitsbezorging en van verkeerspiramides tot zelfrijdend vervoer. Ter aanvulling schreven onze collega’s van ingenieursbureau Arcadis een reflectie die zorgt voor nog meer inzichten en handvatten om met elkaar aan de leefbare én bereikbare stad te werken.

Veel leesplezier!