Nieuws

MaaSkaart brengt innovatieve mobiliteit in beeld

De kansen en mogelijkheden van deelmobiliteit en Mobility as a Service (MaaS) zijn talrijk. Daarom hebben PosadMaxwan, APPM en The New Drive de MaaSkaart gelanceerd. Deze interactieve kaart geeft een actueel overzicht van actieve MaaS-platforms en deelmobiliteit op gemeentelijk niveau.

De kaart geeft op eenvoudige wijze antwoord op vragen over mobiliteit. Welke mobiliteitsaanbieders zijn bijvoorbeeld actief in een gemeente? Welke vormen van deelmobiliteit bevinden zich in de buurt van OV-haltes? En is er goede aansluiting op het netwerk van laadpalen? Ook toont de kaart de relatie tussen luchtkwaliteit en het aanbod aan deelmobiliteit in een gemeente.

De interactieve data analysetool die ontwikkeld is op basis van de MaaSkaart kan naar wens ook inzichten geven over specifieke situaties, op gedetailleerd niveau. Daarmee is de tool een uitstekend hulpmiddel op het gebied van beleidsvorming, monitoring of als input voor nieuw aan te besteden OV- of mobiliteitsconcessies. 

Deze korte demo neemt je mee door ons lopende onderzoek naar de relatie tussen Mobility as a Service and de ruimtelijke omgeving.

APPM | The New Drive

Naar MaaSkaart.nl