Nieuws

Plan nieuw stationsplein Zwolle

Boskalis Nederland heeft in samenwerking met Maxwan A+U en Kraaijvanger Architects de Design & Construct aanbesteding gewonnen voor een nieuw stationsplein en ondergrondse fietsenstalling in Zwolle.

Het plan voor het Stationsplein is door Maxwan uitgewerkt op basis van een ontwerp van de gemeente Zwolle. Via het plein kunnen reizigers straks snel en veilig van en naar het station komen. De ruime opzet, korte routes en logische splitsing tussen voetgangers, fietsers en auto’s zorgen voor een optimale doorstroom van het verkeer. Het plein krijgt een volledig nieuwe inrichting: een spiegelvijver met daklicht, groenvakken met bomen en zitranden en sfeervolle verlichting transformeren deze entree tot de stad in een aangename plek om te verblijven. De drie ingangen naar de fietsenstalling gaan op in het ontwerp van het plein en zorgen zo voor een naadloze verbinding tussen de buitenruimte en de kelder. 

De ondergrondse fietsenstalling is ontworpen door Kraaijvanger. Lees hier meer over dit deel van het project. 

Boskalis is hoofdaannemer van het gehele project en verantwoordelijk voor de uitvoering. Naar verwachting is het nieuwe stationsplein in de zomer van 2020 gereed.