Nieuws

Arcadis, Antea Group, PosadMaxwan en TwynstraGudde winnen samen de MIRT-verkenning OV-verbinding Amsterdam - Schiphol – Hoofddorp

Als onderdeel van het projectteam met advies- en ingenieursorganisaties Arcadis, Antea Group en TwynstraGudde hebben we de aanbesteding gewonnen om de openbaar vervoer verbindingen tussen Amsterdam en de Haarlemmermeer te verbeteren. Het onderzoek richt zich op verschillende openbaar vervoer oplossingen: uitbreiding van het spoor en Schipholspoortunnel, de doortrekking van de Noord/Zuidlijn en een hoogfrequente busverbinding. Het exclusieve raamcontract omvat onder meer opstellen van een milieueffectrapportage, maatschappelijke kosten-batenanalyse, technische uitwerkingen, ruimtelijke inpassingen en diensten gericht op projectbeheersing. De overeenkomst loopt maximaal acht jaar. Dat maakten de partijen op dinsdag 26 maart bekend.

De OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer (OVAH) is een gezamenlijk project van de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de Vervoerregio Amsterdam, Royal Schiphol Group, Schiphol Area Development Company en de Nederlandse Spoorwegen. In nauwe samenwerking met deze partijen bestuderen Arcadis, Antea Group, PosadMaxwan en TwynstraGudde oplossingen van capaciteitsproblemen in de Schipholspoortunnel en op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Zuid. Dit project draagt bij aan een betere OV-bereikbaarheid van bestaande en nieuwe woon/werklocaties in de omgeving én aan intensivering van internationaal treinverkeer.

 

Meer informatie over het project

“‘Als PosadMaxwan werken we aan de gezonde stad van de toekomst en daar heeft excellent openbaar vervoer en een goede ruimtelijke inpassing hiervan, een belangrijke rol in. We kijken uit naar een mooie samenwerking met projectteam OVAH en onze partners.”