Nieuws

Praktische tools voor het ontwerpen van een gezonde stad

Onze gezondheid is nu belangrijker dan ooit. Steden over de hele wereld zetten massaal in op fietsen en wandelen. Een goed begin, maar daar stopt het niet. De gezonde stad gaat ook over nabijheid, inclusiviteit, betaalbaar wonen, gezonde voeding en contact met de natuur. Hoe pakken we dat aan, die transitie naar de gezonde stad?

The healthy city game

Ons toegankelijke bordspel laat spelers kennismaken met de verschillende concepten van stadsontwerp op een speelse manier. Het helpt bij het creëren van een gemeenschappelijk begrip van stedelijke gezondheid en is de ideale activiteit om een nieuw project, een nieuw programma of een lezingenreeks te starten. Het spel kan gespeeld worden met mensen uit verschillende domeinen (mobiliteit, gezondheid, planning, klimaat, etc.) om interessante gesprekken op gang te brengen en betrokkenheid te vergroten. 

 

Hoe werkt het?

We komen naar een willekeurige EU-locatie en spelen het spel met maximaal 20 mensen, in parallelle groepen van 5 spelers. We introduceren de spelregels, begeleiden het en organiseren achteraf een kritische reflectie. Download de brochure voor meer informatie.

The healthy city guide

Lees alles over hoe we gezonde steden met elkaar kunnen creëren in onze praktische gids, die je hieronder in het Engels of Nederlands kan downloaden. Je vindt er interessante inzichten over de invloed van de leefomgeving op onze gezondheid en heel wat inspirerende voorbeelden die al gerealiseerd zijn.

 

Werk samen met ons aan deze transitie naar gezonde en leefbare steden voor iedereen. Wil je weten hoe wij kunnen helpen? Neem dan contact op met Marianne Lefever.