Nieuws

Onze CO2-reductie in het eerste halfjaar van 2022

Op 19 januari 2022 ontvingen we een CO2-certificaat als onderdeel van de CO2-prestatieladder voor onze inspanningen om onze uitstoot te verminderen. Sindsdien nemen we actief maatregelen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Ons referentiejaar is daarom ook 2022, wat betekent dat we al onze toekomstige CO2-reductie-inspanningen aan dit jaar koppelen.

Voetafdruk

Onze voetafdruk in het eerste halfjaar van 2022 was 14,8 ton CO₂. Deze hoeveelheid zal worden gebruikt als referentiepunt voor de komende jaren.

 

Maatregelen & voortgang

We hebben binnen ons kantoor verschillende maatregelen geïmplementeerd om onze uitstoot te verminderen. Deze zijn van toepassing op zowel de dagelijkse werkzaamheden als de dagelijkse kantooractiviteiten, maar ook op de manier waarop we onze projecten uitvoeren en de adviezen die we aan onze klanten geven.

 

  • Wij moedigen onze werknemers aan om de trein te nemen voor het woon-werkverkeer: 94% van het woon-werkverkeer van onze werknemers is in het eerste halfjaar van 2022 met de trein gedaan.
  • We hebben altijd al de voorkeur gegeven aan de trein boven het vliegtuig, maar vanaf dit jaar hebben we het als officiële maatregel ingevoerd; we eisen nu reizen met de trein voor afstanden van minder dan 500 km, op voorwaarde dat reizen met de trein van deur tot deur minder dan 150% van de tijd kost als je met het vliegtuig reist.
  • Er is altijd een huurfiets beschikbaar voor al onze medewerkers op kantoor. Daarnaast kunnen al onze medewerkers met hun visitekaartje een OV-fiets huren waarmee ze korte afstanden kunnen afleggen.
  • We zijn ook bezig met het in kaart brengen van onze elektriciteit, aangezien dit onze grootste uitstoot is, om ervoor te zorgen dat we een nauwkeurigere schatting hebben.

 

Door deze maatregelen hopen we onze uitstoot nog verder terug te dringen. Op onze website kun je per half jaar op de hoogte blijven van onze reductie-inspanningen.