Nieuws

Veerkrachtige stad event

Hoe kunnen wij als stedenbouwkundigen (en opdrachtgevers en onderzoekers) bijdragen aan de duurzame stad en daadwerkelijk verandering teweegbrengen? Dit bespraken we tijdens het event ‘THE ENDURING CITY, BRING ABOUT REAL CHANGE’. We kijken terug op een inspirerende, leerzame middag met waardevolle bijdragen van alle deelnemers!

In drie deelsessies hebben de inhoud van de blogs, die we de afgelopen weken hebben gepubliceerd, nader besproken en verdiept.

Sessie over Klimaatadaptiviteit

In de deelsessie over klimaatadaptiviteit is een (Mini-) Manifest Klimaatadaptief Nederland 2100 opgesteld aan de hand van door de deelnemers ingebrachte best practices van klimaatadaptatief ontwerp én strategieën om deze ontwerpen daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen.

Sessie over inclusiviteit

In de inclusiviteitsessie hebben deelnemers via de Healthy City Game de transitie naar de veerkrachtige stad zelf laten ervaren. Tijdens het spel ontstond er gedeeld begrip over wat stedelijke gezondheid is, hoe het integraal benaderd kan worden, en wie er baat bij heeft.

Sessie over circulariteit

In de sessie over circulariteit is besproken hoe de circulariteitstransitie gefaciliteerd kan worden. De onderwerpen die behandeld zijn - data als facilitator, mobiliteitshubs als belangrijke schakel tussen inkomende en uitgaande materiaalstromen, nieuwe esthetiek en stimulansen voor meer circulaire projecten – zijn samengevat in een storymap.

De blogs, gebundeld in een Enduring City Guide met voorwoord van Laura Thomas en reflectie van Rients Dijkstra, zijn via onderstaande button te lezen.

Veerkrachtige stad gids