Nieuws

#veerkrachtigestad – Veerkrachtige Stad Gids

Bij deze presenteren wij met trots onze veerkrachtige stad gids! In de afgelopen paar week weken, hebben we vijf blogs gepubliceerd over één van de hoofdthema’s van PosadMaxwan: de #veerkrachtigestad. Alle blogs zijn nu gebundeld in een gids vol ideeën en inspiratie over hoe wij als ontwerpers kunnen bijdragen aan de veerkrachtige stad en daadwerkelijk verandering teweeg kunnen brengen.

Voor een optimale leeservaring raden wij aan de gids te downloaden en het document te openen in de Adobe Reader-app.

De veerkachtige stad

Duurzaamheid draait om het bereiken van een gezonde balans tussen de mens, het milieu en een welvarende gemeenschap, zonder de aarde uit te putten. Deze balans levert grote uitdagingen op voor het politieke, maatschappelijke en ruimtelijke debat. Hoe kunnen we tegemoetkomen aan onze huidige behoeften en er tegelijkertijd voor zorgen dat we toekomstige generaties niet beperken in hun noden en wensen? Dat is waar het bij het streven naar de veerkrachtige stad om draait. 

 

We gaan in de gids aan de hand van vijf hoofdstukken over de verschillende aspecten van een veerkrachtige stad dieper in op de vraag: Hoe kunnen wij als stedenbouwkundig ontwerpers bijdragen aan de veerkrachtige stad en daadwerkelijk verandering teweegbrengen? Veel inzichten in duurzaamheid, stedelijkheid en transities uit onze projecten van de afgelopen jaren hebben een plek in de gids gekregen. Van alles komt voorbij: van drijvende steden tot bouwen onder de grond en van warmte corridors tot circulariteit in naoorlogse wijken. Veel leesplezier!