Nieuws

Beloopbare steden met data

Iedereen is een voetganger. Elke reis begint en eindigt te voet, en de voordelen van lopen in het algemeen – voor mens én stad – zijn talloos. Iedereen heeft dus baat bij het verbeteren van het voetgangersklimaat. Daarom heeft ons R&D team de walkability tool ontwikkeld, die toegepast wordt in projecten als het ontwikkelingsplan voor Eindhoven centrum.

Deze #mapofthemonth video geeft een indruk van het nut en de werking van de tool. Indicatoren zoals de omvang van een gebouwenblok, obstakels onderweg en autodominantie geven de walkability score van een buurt aan. De opbouw van de score met indicatoren heeft als voordeel dat het voor een ontwerper of beleidsmaker direct duidelijk is wat al goed werkt voor voetgangers en wat nog verbetering nodig heeft. Zo kan de tool aangeven dat een buurt te weinig oversteekplekken heeft, of dat de omgeving te weinig prikkels biedt voor mensen om de auto te laten staan en te gaan lopen.

Wil je weten hoe jouw buurt beter beloopbaar kan worden? Neem contact op met Tomer Shachaf van ons R&D team: tomer.shachaf@posadmaxwan.nl