Nieuws

PosadMaxwan genomineerd voor ARC22 Stedenbouw Award!

We hebben een geweldige avond gehad bij de feestelijke uitreiking van de ARC22 Awards in Amare Den Haag en willen alle winnaars van harte feliciteren met hun prestatie! We waren genomineerd voor de stedenbouw award met ons ontwerp voor de transformatie van bedrijventerrein Nijmegen Winkelsteeg naar een gezond, vitaal en toekomstbestendig werk-woonmilieu met een groene gebiedsidentiteit.

Lovende woorden van de jury

De ARC Awards is dé ontwerpprijs van stoel tot stad van De Architect. Onafhankelijke jury's belichten het allerbeste werk in de categorieën architectuur, stedenbouw, interieur, detail, innovatie, jong talent en oeuvre. Volgens de jury van de stedenbouw award, bestaande uit Ivar Branderhorst, Deborah Lambert, Marieke Berkers en Patrick van der Klooster, is Winkelsteeg een voorbeeld voor vakgenoten. Het plan geeft richting aan de uitwerking en biedt tegelijkertijd ruimte voor de ideeën van de architecten en ontwerpers. Uit het juryrapport: "In feite kent de jury met de nominatie van Winkelsteeg een mini-oeuvreprijs toe aan het werk PosadMaxwan. Het bureau laat in het project Winkelsteeg zien waar het goed in is: strategieën maken. In deze waardevolle stap tussen visie en uitvoering is PosadMaxwan de absolute marktleider. In Winkelsteeg vervlecht het bureau op een knappe manier de complexiteit van het industriegebied met de opgave waar de maatschappij voor staat. De woningcrisis, energietransitie en vergroeningsopgave vinden een plek in het plan."

Lees het juryrapport

De transformatie van Winkelsteeg

De Ontwikkelstrategie biedt een raamwerk voor een ‘georganiseerd organische’ transformatie van een monofunctioneel bedrijventerrein naar een multifunctioneel werk-woonmilieu met een groene gebiedsidentiteit. Enerzijds wordt het een bedrijventerrein dat voortbouwt op de bestaande bedrijvigheid en profiteert van de centrale ligging in de stad. Anderzijds biedt het een unieke plek om te wonen met een gedifferentieerd woningaanbod en bijzondere kwaliteiten, zoals het kanaal en de aanwezige groenkwaliteit. Daarbij dient een ruim aanbod van (maatschappelijke) voorzieningen als intermediair voor werknemers en bewoners van Winkelsteeg alsmede de omliggende buurten. Het aanwezige groen zal meer zichtbaar, versterkt en verbonden worden en de gebruikswaarde zal worden vergroot. Hiermee zal groene dooradering als verbinder fungeren en ruimte bieden voor sport, spelen, ontmoeten en beleven.

Lees meer over Winkelsteeg

Erkenning sterkt ambitie

De erkenning sterkt ons in de ambitie om aan de maatschappelijke opgaven van nu en de toekomst te werken. Zo onderzoeken we momenteel samen met Bureau Stedelijke Planning de potentie van verschillende locaties binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) om ze te ontwikkelen tot stedelijke omgevingen met een evenwichtige woon-werkbalans. Daarnaast werken we samen met Sweco Belgium en LOLA Landscape Architects aan een ontwerp voor een groene openbare ruimte van vier hectare in de Slachthuissite in Antwerpen, die wordt gevuld met groene speel-, sport- en ontmoetingsruimten.

Lees meer over Slachthuissite

Met dank aan een sterk team

Wij danken SITE urban development, Fakton, Rebel, Ecorys, The Missing Link, Royal HaskoningDHV, Margreet Kokshoorn en Gemeente Nijmegen voor de goede samenwerking! En wij feliciteren onze teamleden Han Dijk, Yue Shen, Francesca Becchi, Laura Thomas, Gianluca Berardi, Aijing Sun, Eva Verberne, Martina Germanà, You Wu, Ganesh Babu met dit mooie resultaat!

Neem contact op voor meer informatie