Nieuws

#MOTM: Emoties maken de stad

In een bijzondere samenwerking met A.ZINE hebben we het afgelopen jaar een reeks zachte kaarten ontwikkeld, die tastbaar maken hoe we een stad ervaren. Het bleek een ware uitdaging en een leerzame ervaring om zachte waarden te vatten in harde data. Voor deze laatste kaart – en tegelijkertijd onze #mapofthemonth – hebben we samen met Emotion Studio emoties als graadmeter voor het beleven van de stad onderzocht.

Die emoties zijn gekoppeld aan dertien fundamentele behoeften van ieder mens, zoals verbondenheid, autonomie, schoonheid en veiligheid. De kaart laat zien hoe de fysieke vorm van een stad deze behoeften vervult of juist in de weg zit. Het resultaat is een Funda-achtig systeem, waarbij je op wijkniveau in Rotterdam kunt aanklikken welke behoeften voor jou belangrijk zijn en welke wijk daarin voorziet. En hoewel er niets zo persoonlijk is als behoeften en emoties, kan auteur Marieke de Vries toch een paar algemene conclusies trekken.

Meer weten? Lees dan het artikel op A.ZINE en bekijk op de interactieve kaart welke wijk het beste aansluit bij jouw behoeften!

Naar het artikel op A.ZINE