Bureau

GIS-specialist & projectleider

We breiden ons GIS-team uit! Daarom zijn we op zoek naar een GIS-specialist met met liefde voor de stad én vaardigheden in projectleiding om ons team te versterken. Je werkt met ons GIS-team naar innovatieve oplossingen voor de grote opgaven van onze tijd: gezonde verstedelijking, klimaatadaptatie en de energie- en mobiliteitstransities.

Wie zijn wij?

Bij PosadMaxwan werken we aan de gezonde, duurzame en slimme stad. Met ons team van 40 stedenbouwkundig ontwerpers, (landschaps-)architecten, GIS-specialisten en onderzoekers maken we inzichtelijk hoe die stad van morgen eruitziet en wat we vandaag al kunnen doen om die ambitie te realiseren. Er is een jonge en informele bedrijfscultuur en de sfeer is ongedwongen, maar tegelijkertijd is de kwaliteit van het werk belangrijk. Er is een hoog arbeidsethos maar gelukkig is er ook ruimte voor humor en plezier op de werkvloer.

Wat ga je doen?

Binnen het GIS-team werk je aan gezonde, duurzame en inspirerende leefomgevingen voor huidige en toekomstige generaties. Deze ambities en uitdagingen moeten intelligent worden ingepast in het steeds complexere stedelijke weefsel. Daarom zoek je naar innovatieve, op ruimtelijke data gebaseerde oplossingen die een slim besluitvormingsproces mogelijk maken, om zo onze leefomgeving te verbeteren. De meeste projecten waaraan je werkt, bevinden zich in Nederland.

Je werkweek ziet er overzichtelijk en tegelijkertijd divers uit. Je besteedt de meeste tijd aan het leiden van het projectteam in het ontwikkelen van innovatieve GIS-workflows en -tools. Dit doe je in nauwe samenwerking met het team, onze partnerbureaus en opdrachtgevers. Je formuleert visies en bedenkt de aanpak voor nieuwe opdrachten in het acquisitie-proces. Tijdens interne en externe brainstormsessies breng je nieuwe ideeën op tafel en bespreek je deze samen met collega’s, de partners en het R&D-team om onze projecten en werkprocessen te verbeteren. Er is vrijheid om zelf na te denken over de inhoudelijke en organisatorische invulling van de functie en je kunt een actieve rol spelen in de ontwikkeling van het GIS-team. Uiteraard neem je de tijd om bij je eigen professionele ontwikkeling stil te staan tijdens coaching sessies, en je coacht en inspireert zelf minder ervaren collega’s. Na hard werken is er tijd om het rustiger aan te doen en een lezing, kantoorpresentatie of teamheidag bij te wonen.

Jouw talenten?

Zou je jezelf omschrijven als iemand die:

 • Een data-nerd is met minimaal 2 jaar ervaring, passie voor de stad en een goed begrip van ruimtelijke analyses heeft;
 • Een expert is in en recente werkervaring heeft met ArcGIS Pro én Online (inclusief 3D), QGIS en Python en bekend is met GIS-datamanagement;
 • In staat is en houdt van projecten te managen. Daaronder verstaan we: extern communiceren, het interne team leiden, sterke visies, de aanpak voor projecten formuleren en budget en planning bijhouden;
 • Initiatiefrijk en energiek is, met gemak en plezier communiceert en inspirerend is voor de mensen om zich heen;
 • Uitstekend mondeling en schriftelijk kan communiceren in het Nederlands en in het Engels;
 • Recente werkervaring heeft met opdrachtgevers zoals ministeries, Rijkswaterstaat, provincies en grote gemeenten;
 • 32-40 uur per week beschikbaar is;
 • Vaardigheid in SQL en Adobe Suite is een pre.


Dan zou je goed bij ons passen en willen we je graag leren kennen!

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en veelzijdige baan op ons kantoor in BINK36 te Den Haag. Een divers en enthousiast team, waar eigen inbreng en meedenken zeer gewaardeerd wordt, ook op het vlak van teamontwikkeling. Wij bieden lunch op kantoor, een NS-businesscard voor woon-werkverkeer binnen de Randstad en uiteraard flexibiliteit tussen werken op kantoor en thuiswerken. We hanteren voordelige arbeidsvoorwaarden en een passend salaris voor je ervaringsniveau.

Word jij onze nieuwe GIS-specialist - projectleider?

Laat ons dan weten waarom jij de beste kandidaat bent voor deze functie en waarom je bij ons wilt komen werken. We ontvangen graag jouw*:

 • Motivatiebrief;
 • Cv;
 • Evt. portfolio;
 • Gewenste startdatum.


Stuur alles naar vacatures@posadmaxwan.nl, met als onderwerp GIS-specialist – projectleider. Vergeet vooral niet om in je brief kort te vermelden wat jouw favoriete stad is en waarom, want daar zijn wij als stedenbouwkundigen natuurlijk razend benieuwd naar! 

*Onvolledige sollicaties worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer op deze functie!